Neuromusculair Therapeut Doede van der Bij

28apr

Eqology Pure artic Oil en K2 D3

Reacties uitgeschakeld voor Eqology Pure artic Oil en K2 D3

Eqology Pure Artic Oil en K2 D3

Als eerste is de Pure artic Oil (visolie) opgenomen in mijn assortiment om cliënten te ondersteunen in het creëren van een goede balans. Mijn businesspartner nummer is 8459134 zou u via de website willen bestellen. U kunt echter ook contact met mij opnemen voor informatie en bovendien voor het verkrijgen van de eerste test om uw index en ratio te bepalen van Omega 3 en Omega 6 en eventuele suppletie van K2 en D3 (ook hier kan een test aan gekoppeld worden om de hoeveelheid te bepalen in het bloed)

https://eqology.com/nl

28apr

Vanwege coronavirus maatregelen gesloten tot 20 mei.

Reacties uitgeschakeld voor Vanwege coronavirus maatregelen gesloten tot 20 mei.
Update
Het coronavirus treft ons allemaal.
N.a.v. de adviezen, gegeven door de Rijksoverheid en het RIVM ben ik genoodzaakt mijn praktijk te sluiten tot (in ieder geval) 20 mei 2020.
Hierdoor heb ik moeten besluiten om alle behandelingen af te zeggen tot 20 mei 2020.
Afspraken die na 20 mei gepland staan, kunnen zoals het nu lijkt door gaan, maar hierover volgt nadere informatie.
Ik wil jullie veel sterkte en een goede gezondheid toewensen.
Let goed op jezelf en ik hoop dat alles snel weer normaal verloopt.
Met vriendelijke groet,
Doede van der Bij

4 juni ben ik geslaagd voor mijn triggerpointtherapie examen.

Hierdoor mag ik mij nu neuromusculair behandelaar noemen en wordt deze therapie vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Omschrijving

De module Triggerpointtherapeut gaat dieper in op de stof dan die in de module Triggerpointspecialist is behandeld.

Tijdens deze module staat dry needling centraal. Dry needling is een behandeling die zich kenmerkt door het inbrengen van een speciale gesteriliseerde fijne naald (zonder medicatie) in het triggerpoint met als doel het wegnemen of verlichten van pijn.
Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort ‘kramp’gevoel. Daarna ontspant de spier zich vaak direct en kunt u gemakkelijker bewegen.

Door het inbrengen van de dry needle treedt er namelijk een reflex op waardoor het triggerpoint kortdurend aanspant. Het optreden van deze spiercontractie (”local twich response”) blijkt essentieel voor het herstel. Dit is de eerste stap van het doorbreken van de pijncirkel.

Dry needling is geen acupunctuur en heeft ook geen energetische kader. Er wordt geen gebruik gemaakt van meridianen om de aanprikpunten te bepalen.

Inhoud

  • Verdieping en verbreding van de lesstof (ruim 80 spieren).
  • Klachten in een ruimer kader te plaatsen: wat kan de oorzaak zijn van een klacht? Is het een neuromusculaire klacht, speelt het segmentale gedeelte een rol of is de klacht misschien van arthrogene oorsprong?
  • Verder is er ruime aandacht voor de techniek van dry needling en differentiaal diagnostiek in relatie tot de Triggerpointtherapie.

 

 

Tijdens deze dag werd de benodigde voorwaardelijke kennis aangereikt om sporters/cliënten  met instabiliteitsklachten van enkel en/of knie op adequate wijze te kunnen onderzoeken en behandelen.

Achtergrondinformatie ten aanzien van  neurofysiologie en stabiliteitstraining werden besproken waarbij de aangrijpingspunten voor de massagetherapeut duidelijk uiteengezet zijn.

Daarnaast werd er veel praktisch geoefend in de vorm van oefenprincipes met concrete voorbeelden/casuïstiek.

Na deze dag is de  kennis van de invloed van trauma, immobilisatie en vermoeidheid  op functionele stabiliteit aanwezig

 

24- 11-2012 een middag les gehad van Paula Kobiashi over reumaproblemen en daarbij een aantal extra shiatsu punten voor verlichting van de pijn. Reuma kun je niet genezen door shiatsu maar als je een betere balans kunt creëren geeft dit vaak al minder ontsteking verschijnselen  waardoor men minder pijn ervaart.

6 oktober studiedag schouderklachten zowel theorie als praktijk door de sportfysiotherapeut Erik Kienhuis die werkzaam is bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Er was allereerst aandacht voor opfrissen en uitbouwen van de anatomische kennis van de schouder. Daarnaast werd op deze dag veel aandacht besteed aan het onderzoeken van de schouder en de meest zinvolle testen gebaseerd op de  nieuwste inzichten/evidentie.

Natuurlijk was er hierna veel aandacht voor behandeling en/of advies.

De belangrijkste aandoeningen die werden besproken zijn:

*  Schouderpijn als gevolg van impingement

*  Schouderpijn als gevolg van instabiliteit van de schouder

*  Schouderpijn als gevolg van een “Frozen shoulder

*  Schouderpijn als gevolg van peesletsels

 

 

 

In 2012 de opleiding afgerond voor medisch shiatsutherapeut.

3-jarige opleiding tot Medisch Shiatsu-therapeut

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

• Shiatsu-masseur
• Medische basiskennis
• Anamnese en praktijkvoering
• Meridiaanleer
• 4 specialisaties
• Praktijkervaring

Medische Basiskennis

Anamnese en praktijkvoering

Meridiaanleer

Meridianen zijn de energiebanen die volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst door het lichaam lopen. De behandelingen die geleerd worden in de module specialisaties verlopen via dit meridiaanstelsel.

Aan de module Meridiaanleer kan alleen deelgenomen worden als men de Namikoshi Shiatsu basis heeft en de Medisch Basiskennis heeft voltooid.

Specialisaties

Binnen de vervolgopleiding tot Medisch Shiatsu-Therapeut kan de cursist zelf 4 specialisaties kiezen. Aan deze specialisaties kan alleen deelgenomen worden als de men de Meriadaanleer bij de Academy heeft gevolgd.

 

Deze specialisaties worden uitsluitend door de aan de ESAcademy verbonden docenten gegeven. Hieronder volgt een overzicht van de specialisaties:

• Shiatsu en Arthrose/Arthritis
• Shiatsu en Lage Rugpijn
• Shiatsu en Rheuma
• Shiatsu en Bekkeninstabiliteit
• Jin Shin Do
• Allergie

Contact

Neuromusculair therapeut
Doede van der Bij
Koemaad 2
8431TM Oosterwolde

doedevanderbij@gmail.com

06-29269533

K.v.K. 01118860

BTW nummer 001432610B01

Intakeformulier

Na het maken van de eerste afspraak krijgt u via de mail een intakelijst en een behandelovereenkomst die u kunt invullen. Na het invullen klikt u op verzenden en de gegevens zijn verstuurd naar mijn Praktijk.

Algemene voorwaarden behandelovereenkomst en AVG

Openingstijden

Maandag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Dinsdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Woensdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Donderdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Vrijdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Zaterdag/Zondag
Praktijk gesloten

Bedrijfsmassage

Voor meer informatie over bedrijfsmassage zie www.bedrijfsmasseur.nl! Deze website geeft u meer informatie over stoelmassage op locatie, beurzen en evenementen.