Neuromusculair Therapeut Doede van der Bij

Shiatsu (Vingerdruk)

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm en elleboog gegeven worden. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt Ki genoemd.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De eerste behandeling is algemeen, een soort kennismaking. Als u vaker deze therapie ondergaat, worden de behandelingen steeds meer toegespitst op de behoefte van uw lijf.

Klachten die met shiatsutherapie kunnen worden bestreden, zijn onder andere:

Rsi, CANS (klachten arm nek schouder), Rugpijn, Hoofdpijn, Menstruatieklachten,

Maag- en darmklachten, Klachten ten gevolge van stress.

Wanneer is shiatsu niet geschikt?

Shiatsu wordt niet toegepast bij onderstaande klachten. In deze gevallen zit het lichaam in een herstelfase en levert het al een topprestatie om het lichaam weer normaal te laten functioneren: Virusinfecties, griep en koorts, Kort na een operatie, bij brandwonden, open wonden en botbreuken en onder invloed van geestverruimende middelen.

Dornmethode

De Dorn-methode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling ontwikkeld door Dieter Dorn. Hij kwam in contact met een oude man in een nabij gelegen dorp, die bekendheid had gekregen door zijn succesvolle behandeling van rugklachten door middel van een zachte duimdruktechniek. Ook Dieter Dorn werd verlost van zijn pijn.

Deze behandelwijze, sindsdien de Dorn-methode genoemd, heeft inmiddels zijn waarde bewezen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten evenals blokkades en scheefstand van wervelkolom en bekken met zachte druk in beweging te corrigeren.

Beenlengteverschil

Bij vrijwel iedereen is er sprake van verschil in beenlengte.Hiermee wordt niet een verschil in botlengte bedoeld.  Is er een verschil, dan wordt dit meestal gecorrigeerd met zooltjes, hakjes of aanpassingen aan de schoen.

Beenlengteverschil kan echter ook ontstaan door ruimte tussen de gewrichtsvlakken van enkels, knieën en vooral het heupgewricht. Het verschil kan oplopen van een paar millimeter tot enkele centimeters. Een scheefstand van het bekken kan het gevolg zijn.

Behandeling

De eerste handeling bij de Dorn-methode is dan ook nagaan of er van beenlengteverschil sprake is. Is er een verschil dan kan het bekken scheef gaan staan en kunnen rugwervels in een verkeerde stand worden geduwd.

Na correctie van het beenlengteverschil worden indien nodig vervolgens het SI-gewricht, bekkenscheefstand, de onderrug-, middenrug- en bovenrugwervels, schouders, nekwervels, sleutelbeen en armgewrichten gecorrigeerd.

Een combinatie van shiatsu en dorn heeft ook een positief effect op de klachten die hieronder worden genoemd.

Veel lichamelijke klachten of gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in de rug zoals: bekkenscheefstand, voetproblemen, knieklachten, heupklachten, lage rugpijn, hoofdpijn en nekklachten, schouder- en rugklachten

Contact

Neuromusculair therapeut
Doede van der Bij
Koemaad 2
8431TM Oosterwolde

06-29269533
info@doedevanderbij.nl

Intakeformulier

Na het maken van de eerste afspraak krijgt u via de mail een intakelijst en een behandelovereenkomst die u kunt invullen. Na het invullen klikt u op verzenden en de gegevens zijn verstuurd naar mijn Praktijk.

Tarieven

Ga naar de tarieven voor het meest recente prijsoverzicht.

Openingstijden

Maandag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Dinsdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Woensdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Donderdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Vrijdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Zaterdag/Zondag
Praktijk gesloten

Behandeling avonduren
mogelijk in overleg:

19:00 uur t/m 21:45 uur

Bedrijfsmassage

Voor meer informatie over bedrijfsmassage zie www.bedrijfsmasseur.nl! Deze website geeft u meer informatie over stoelmassage op locatie, beurzen en evenementen.