Neuromusculair Therapeut Doede van der Bij

De zachte werveltherapie volgens Dorn

De Dorn-methode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling ontwikkeld door Dieter Dorn, een landbouwer uit het Duitse Allgäu. Zo’n dertig jaar geleden had Dieter Dorn ernstige rugklachten. Hij kwam in contact met een oude man in een nabij gelegen dorp, die bekendheid had gekregen door zijn succesvolle behandeling van rugklachten door middel van een zachte duimdruktechniek. Ook Dieter Dorn werd verlost van zijn pijn.

Maar Dorn deed meer. Hij ontwikkelde een eigen therapieplan, aangepast aan de huidige tijd. Deze behandelwijze, sindsdien de Dorn-methode genoemd, heeft inmiddels zijn waarde bewezen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten evenals blokkades en scheefstand van wervelkolom en bekken met zachte druk in beweging te corrigeren.

Beenlengteverschil

Bij vrijwel iedereen is er sprake van verschil in beenlengte.Hiermee wordt niet een verschil in botlengte bedoeld. Dit kan alleen door een arts of fysiotherapeut worden vastgesteld na accurate meting van de botdelen. Is er een verschil, dan wordt dit meestal gecorrigeerd met zooltjes, hakjes of aanpassingen aan de schoen.

Beenlengteverschil kan echter ook ontstaan door ruimte tussen de gewrichtsvlakken van enkels, knieën en vooral het heupgewricht. Het verschil kan oplopen van een paar millimeter tot enkele centimeters. Een scheefstand van het bekken kan het gevolg zijn.

Behandeling

De eerste handeling bij de Dorn-methode is dan ook nagaan of er van beenlengteverschil sprake is. Is er een verschil dan kan het bekken scheef gaan staan en kunnen rugwervels in een verkeerde stand worden geduwd.

Na correctie van het beenlengteverschil worden indien nodig vervolgens het SI-gewricht, bekkenscheefstand, de onderrug-, middenrug- en bovenrugwervels, schouders, nekwervels, sleutelbeen en armgewrichten gecorrigeerd.

 

De rug- en nekwervels worden op deze manier – via de Dorn-methode – in hun ideale positie teruggebracht. De Dorn–behandeling zorgt voor een vollediger verbetering van de gewricht- en rugwervelpositie. Een combinatie van shiatsu en dorn heeft ook een positief effect op de klachten die hieronder worden genoemd.

Veel lichamelijke klachten of gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in de rug:

Klachten

  • bekkenscheefstand
  • voetproblemen
  • knieklachten
  • heupklachten
  • lage rugpijn
  • hoofdpijn(en)
  • nekklachten
  • schouder- en rugklachten

Contact

Massagetherapie
Doede van der Bij
Koemaad 2
8431TM Oosterwolde

06-29269533
info@doedevanderbij.nl

Intakeformulier Praktijk

Indien mogelijk graag de behandelovereenkomst lezen en invullen en meenemen naar uw eerste afspraak. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u gerust contact met mij opnemen.

Tarieven

Ga naar de tarieven voor het meest recente prijsoverzicht.

Bedrijfsmassage

Voor meer informatie over
bedrijfsmassage zie
www.bedrijfsmasseur.nl!

Deze website geeft u meer
informatie over stoelmassage
op locatie, beurzen en
evenementen.

Openingstijden

Maandag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Dinsdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Woensdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Donderdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Vrijdag
08:00 uur t/m 18:00 uur
Zaterdag/Zondag
Praktijk gesloten

Behandeling avonduren
mogelijk in overleg:

19:00 uur t/m 21:45 uur